Instellingen

Reusachtige eagle-uil broedt in Haagse douchecel

Eagle uil broedt in badkamer

DEN HAAG - John Vinck uit de Schilderswijk deelt zijn douchecel met een reusachtige eagle-uil. De grootste uilensoort ter wereld broedt in een hoekje, onder de wastafel.

‘Ik heb iets wat in de hele wereld nergens voor komt’, zei John Vinck tegen de West Safari-verslaggevers, die de broedende uil graag wilden ontmoeten. Vinck vond het nachtdier op Marktplaats. Het dier woonde jaren in een schuur in Nieuweschans (Groningen).  ‘Dat vond ik zo zielig en daarom mag ie bij mij gewoon los in huis’. De moeder in spe zit niet opgesloten. ’s Avonds komt ze de kamer in om te eten en daarna gaat ie weer terug naar z’n nest’, zegt de uilenbaas.

Uitlaten

Voordat de uil begon met broeden, ging Vinck veel met haar naar buiten zodat zij kan vliegen. Ook zijn andere zeven uilen laat hij regelmatig uit.
In de woonkamer van de benedenwoning aan de Jacob Catsstraat staan naast twee grote vogelkooien, ook twee bakken met piranha’s. 
Op het dagelijkse menu staan onder andere eendagskuikens, duiven en kwartels.

Where the magic happens

De slaapkamer was voor de camera verboden gebied, want in de masterbedroom zaten uilen te paren. Die mochten niet gestoord worden.

Vergunning

Vinck heeft verschillende certificaten en vergunningen voor het houden van zijn dieren.