Instellingen

Luxe grachtenpand van meer dan miljoen te koop in Delft: adres onbekend

Woningmarkt
Woningmarkt

DELFT - In Delft staat een peperduur, mysterieus grachtenpand te koop. Maar wie interesse heeft, moet flink wat moeite doen om er meer over te weten te komen. De makelaar wil namelijk niets over het huis zeggen. ‘De enige manier om te reageren, is via postkaarten die we verspreid hebben bij luxe autodealers, golfclubs en de betere kledingzaken’, aldus Dave Koster, directeur van Makelaarscentrum Zoetermeer.

Het gaat om een grachtenpand in de hogere prijsklasse. Hoe duur precies wil Koster niet zeggen. ‘In ieder geval zeker meer dan een miljoen’, geeft hij wel toe. Over het pand wordt zo min mogelijk bekend gemaakt. Het is bijvoorbeeld ook niet duidelijk wat het adres is.

Op de postkaarten staan wel een paar kenmerken. Zo wordt duidelijk dat de woning in het hart van Delft staat, zo’n 200 meter bij de markt vandaan. Verder geeft de makelaar alleen weg dat bij de woning ook een eigen parkeergarage hoort voor twee auto’s en dat de nieuwe eigenaar er ook een stadstuin bij krijgt.

Uitje

Koster kiest doelbewust voor die mysterieuze aanpak. ‘Schaarste maakt begeerlijk’, vindt hij. Toch zullen op deze manier een hoop huizenzoekers niet weten dat dit pand te koop staat; als je niet bij de golfclub of een private banker zit kom je die postkaarten nooit tegen. ‘Dat is ook niet erg, want een groot gedeelte van de mensen kan het toch niet betalen’, aldus Koster.

‘Vaak komen er veel nieuwsgierigen op dit soort dure panden af, die alleen benieuwd zijn hoe zo’n huis er van binnen uit ziet. Voor de eigenaar is het niet fijn als bezichtigingen een soort uitje worden, terwijl mensen helemaal niet van plan zijn het huis ook echt te kopen’, zegt de directeur.

Brochure

Mocht je nu toevallig een paar miljoen over hebben en wel geïnteresseerd zijn in het mysterieuze grachtenpand, dan moet je dus even een van die postkaarten terugsturen naar het makelaarskantoor. Directeur Koster neemt dan hoogstpersoonlijk contact met je op.

‘We hebben uiteraard een luxe brochure over het pand, maar die krijg je niet zomaar toegestuurd. Ik wil eerst graag weten waar je de postkaart hebt gevonden en of je bereid bent om het bedrag te investeren in het huis’, aldus Koster.