Instellingen

Geen kassa voor geile Jumbo-klant

Jumbo Supermarkten
Jumbo Supermarkten

ZEVENHUIZEN - De man die een kortgeding aanspande tegen de Jumbo-supermarkt in Zevenhuizen, moet de kosten van het proces gaan vergoeden. De rechter heeft hem in het ongelijk gesteld. De supermarkt legde de man een winkelverbod op, nadat hij een medewerkster had gevraagd of ze geil was.

In november had de man een gesprekje met een medewerkster. Zij wilde zeggen dat ze een beetje moe was, maar voor ze haar zin kon afmaken, maakte de man er 'geil' van.

Na het incident had de man verschillende gesprekken met de supermarktmanager, waarbij de man zich volgens Jumbo agressief opstelde. Daarom werd in januari een winkelverbod voor 12 maanden opgelegd.

Rechtszaak onnodig

Het winkelverbod werd in februari al opgeheven, in de hoop dat een gang naar de rechter niet nodig zou zijn. Maar de man eist schadevergoeding en excuses van Jumbo, bij voorkeur publiekelijk ten overstaan van al het winkelpersoneel.

Volgens de rechter is het de man niet gelukt om het verhaal van Jumbo te weerleggen. Daarnaast is het verplicht aanbieden van excuses geen straf die een rechter kan opleggen. De kosten van het kortgeding, ruim 2.700 euro, moet de man nu betalen aan Jumbo.

De supermarktketen laat in een reactie weten zich te kunnen vinden in de uitspraak van de rechter, maar ook te betreuren dat het zover heeft moeten komen.

'Ik heb niks gedaan'

De man zelf ontkent in alle toonaarden dat hij de werkneemster onheus heeft bejegend. Hij vindt het oordeel van de rechter dan ook onbegrijpelijk. Wat hem betreft gaat het conflict met de Jumbo over het tijdelijke winkelverbod dat hij heeft gehad. 'Ik vind het zo lullig zoals dit gegaan,' zo zegt hij tegen Omroep West.

De man gaat in hoger beroep en begint een bodemprocedure tegen Jumbo.