Instellingen

Pas op: oplichters versturen nepaanslagen waterschapsbelasting

DELFT - Het Hoogheemraadschap Delfland waarschuwt voor een nieuwe oplichtingstruc. Dit keer met aanslagen voor de waterschapsbelasting. De oplichters sturen een brief die lijkt op een officieel exemplaar, maar ze hebben het bankrekeningnummer veranderd in dat van henzelf.

Volgens het Hoogheemraadschap van Delfland is dinsdag één melding binnengekomen en is het daar tot nu toe bij gebleven.

Den Haag

'Maar we willen de mensen vooral wel waarschuwen', zegt woordvoerder Edgar van de Pas van het Hoogheemraadschap. Volgens hem was de nep-aanslag binnengekomen bij een familie in Den Haag. Die waarschuwde de Regionale Belasting Groep. Dat bedrijf is door het Hoogheemraadschap ingeschakeld om de belasting te innen.

Aangifte gedaan

De woordvoerder heeft geen idee hoeveel van dit soort brieven zijn verstuurd. Ook kan hij niet aangeven of de brieven in het hele gebied van Delfland zijn verstuurd of alleen in Den Haag. Het Hoogheemraadschap doet woensdag aangifte.

Spellen is moeilijk

De oplichters zijn er verrassend goed in geslaagd de belastingbrieven na te maken. Maar van spelling hebben ze blijkbaar iets minder kaas gegeten, want boven de brief staat 'Delftland' in plaats van 'Delfland'. Daaraan zijn de valse aanslagen te herkennen. Ook staan er verkeerde adresgegevens van het Hoogheemraadschap op.Verder worden ze verstuurd in een witte vensterenvelop zonder logo. Op die envelop zit een postzegel.

Het Hoogheemraadschap vraagt mensen die ook zo'n nepbrief hebben gekregen om contact op te nemen.

Eerder deze week doken ook al valse facturen op van woningcorporatie Vestia.