Instellingen

Wiljan Vloet stopt als technisch directeur bij Sparta

Wiljan-Vloet
Wiljan-Vloet

DEN HAAG - Wiljan Vloet moet zijn functie als technisch directeur van Sparta Rotterdam neerleggen. Dat meldt RTV Rijnmond. De raad van commissarissen zou de voormalig trainer van ADO Den Haag per direct uit zijn technische functie hebben gezet. Leo Beenhakker zou de technische zaken voorlopig overnemen. Vloet mag wel aanblijven als algemeen directeur.

De keus om Vloet wel te behouden als algemeen directeur lijkt er een die niet te vermijden is. Het contract van de 51-jarige Brabander loopt nog 2,5 jaar door en gedwongen ontslag zou veel geld kosten.

Geen promotie

Vloet is nu 2,5 jaar actief als directeur op Het Kasteel. Daarin slaagde de club er niet in promotie naar de eredivisie af te dwingen. Sparta staat nu teleurstellend negende op de ranglijst van de Jupiler League. Zondag verloor de oudste profclub van Nederland nog op eigen veld met 4-2 van Jong Ajax. Dat leidde tot hevige protesten van de supporters. Deelname aan de play-offs om promotie naar de eredivisie is echter al veiliggesteld omdat Sparta een periode heeft gewonnen.

Een woordvoerder van Sparta gaf woensdagmiddag aan dat er nog overleg is over de kwestie en dat er nog geen uitkomst is. Vloet pleitte onlangs nog bij Omroep West voor de aanstelling van een technisch directeur bij ADO Den Haag.