Zuid-Holland gaat economische samenwerking Groene Hart stimuleren

Provinciehuis Zuid-Holland
Provinciehuis Zuid-Holland
DEN HAAG - De provincie Zuid-Holland gaat gemeenten in het Groene Hart meer helpen om de economische samenwerking van de grond te krijgen. In juni moet er al een plan zijn gemaakt om het gebied beter op de kaart te zetten.
Dat heeft Provinciale Staten besloten. Alle partijen zijn het erover eens dat de provincie vaart moet zetten achter de ontwikkeling van het Groene Hart. Het gaat om de economische kansen van gemeenten als Alphen aan den Rijn, Gouda en Waddinxveen, maar ook van Woerden dat in de provincie Utrecht ligt.
De provincie gaat de gemeenten helpen bij het uitwerken van hun plannen. Daarbij wordt de expertise van ambtenaren op het provinciehuis ter beschikking gesteld. Concrete voorstellen om meer banen te scheppen zijn er nog niet.

'Enthousiaster worden over intensieve samenwerking'

Volgens Statenlid Rense Weide (VVD) moeten de gemeenten en de provincie 'enthousiaster worden' over intensieve samenwerking op economisch gebied. Een commissie deed eind vorig jaar onderzoek naar de kansen van het Groene Hart in Midden-Holland. Die concludeerde dat veel meer inkomsten uit toerisme zijn te halen dan nu gebeurt.