Links trekt van leer tegen PvdA in Haags duurzaamheidsdebat

DEN HAAG - Tijdens het televisiedebat over duurzaamheid in Den Haag trokken dinsdagavond vooral de linkse politieke partijen fel van leer tegen lijsttrekker Rabin Baldewsingh van de Partij van de Arbeid.
'Baldewsingh liegt', zei lijsttrekker Bert van Kent van de SP. 'Hij houdt mooie linkse verkiezingspraatjes, maar heeft vier jaar lang een rechts beleid gevoerd.'
Van Kent noemde als voorbeeld de bezuinigingen op het armoedebeleid. 'Dat hij nu een aanvalsplan tegen armoede presenteert, is gewoon een lachertje. Het maakt niet meer uit of je op de VVD of PvdA stemt.' Ook GroenLinks en de Stadspartij lieten weinig heel van de PvdA.

Vuurwerk PVV en PvdA blijft uit

Het van tevoren verwachte vuurwerk tussen de PVV en PvdA bleef uit. Lijsttrekker Leon de Jong van de PVV beperkte zich tot de opmerking dat burgers zelf prima kunnen bepalen waar ze hun geld aan uitgeven en dat subsidies betutteling zijn.
Het was de eerste keer dat De Jong en Baldewsingh elkaar troffen. Beiden denken op woensdag 19 maart de grootste partij te kunnen worden.
Opmerkelijk was de uitspraak van Abdoe Khoulani van de islamitische Partij van de Eenheid, die zei best met de PVV te kunnen samenwerken. 'Als ze dat gekke moslimstandpunt eens zouden laten vallen.'

Storing

De uitzending van het debat via een livestream op deze site werd dinsdagavond geplaagd door flinke storingen. Om mensen alsnog de kans te geven het door Ferry Mingelen gepresenteerde debat zonder haperingen te zien, is het volledige debat hieronder te bekijken.