Instellingen

Squashers Anjema en Weenink kopmannen bij selectie EK landenteams

DEN HAAG - De Haagse squashers Laurens Jan Anjema en Sebastiaan Weenink zijn de kopmannen van het Nederlandse team, dat vanaf 30 april meedoet aan het EK Squash voor landenteams in Italië.

Piëdro Schweertman, Dylan Bennett en Rick Penders vullen het team aan. Schweertman en Bennet waren er vorig jaar niet bij, maar zijn op basis van hun prestaties nu wel weer uitgenodigd. Hun selectie gaat ten koste van Bart Ravelli en Marc ter Sluis.

Vorig jaar won het mannenteam in Amsterdam de Europese titel in de tweede divisie. Daardoor keren de heren dit jaar terug op het hoogste niveau. Ze willen daarin gelijk weer meedoen om het eremetaal.

Supertalent van 13 jaar

Voor de vrouwen is behoud in de hoogste divisie het voornaamste streven tijdens het EK voor landenteams. Door de zwangerschap van kopvrouw Natalie Grinham reist Nederland ernstig verzwakt af naar Italië. Nationale kampioene Milou van der Heijden voert nu de damesploeg aan die verder bestaat uit Margriet Huisman, Tessa ter Sluis en het pas 13-jarige supertalent Elena Wagenmans.