Eis: Tot twee jaar cel voor Haagse straatrovers

DEN HAAG - Justitie heeft straffen van één en twee jaar cel geëist tegen twee Hagenaars die vorig jaar augustus een straatroof hebben gepleegd in het centrum van Den Haag. De 22-jarige verdachte moet twee jaar de cel in, omdat hij het grootste aandeel in de overval heeft gehad.
Op de avond van 21 augustus loopt het duo door de binnenstad. Ze hebben vooraf besproken om mensen te beroven. Voor hen is het een snelle en gemakkelijke manier om aan geld te komen. Ze lopen twee nietsvermoedende slachtoffers tegen het lijf, die ze eerst nog om een sigaretje vragen. Ook willen ze weten hoe laat het is. Na dit gesprekje besluiten de straatrovers dat deze mensen geschikt zijn om te overvallen. Ze beroven de twee passanten van hun telefoons en een portemonee.
De 19-jarige verdachte besluit dan weg te rennen. De oudere jongen dwingt één van de slachtoffers te pinnen. Een dag later ontmoeten de twee straatrovers elkaar om de buit te delen.

Team West op TV West

De twee jongens zijn gepakt naar aanleiding van tips die binnenkwamen na een uitzending van het opsporingsprogramma Team West op TV West. Team West wordt iedere dinsdagavond uitgezonden op TV West, vanaf 18.00 uur.