Staedion sloopt kunstwerk Schilderswijk bij renovatie

Kunstwerk Schilderswijk gesloopt
Kunstwerk Schilderswijk gesloopt
DEN HAAG - Een kunstwerk in de Haagse Schilderswijk is vernield door medewerkers van Staedion. De woningcorporatie wilde 'met de beste bedoelingen' de muur in de Jacob Catsstraat waaraan het tegeltjeskunstwerk bevestigd is opknappen, maar sloopte daarbij het werk. Kunstenares Christie van der Haak is geschokt.
'De muur moest nodig weer gestuukt worden', zegt een woordvoerder van Staedion. 'Het losmaken van het kunstwerk bleek lastiger dan gedacht, waardoor het naar beneden viel.'
Staedion is nu in gesprek met Van der Haak om te kijken of het kunstwerk nog hersteld kan worden. 'Het is de bedoeling dat we het kunstwerk weer op dezelfde plaats ophangen', aldus de woordvoerder. Overigens was de staat van het kunstwerk voor de renovatie al niet in de beste staat, getuige de foto's hierboven.
Kunst lijkt in de Schilderswijk de laatste tijd niet zo te gedijen. Afgelopen maandag werd bekend dat het kunstwerk van Berry Holslag op de hoek Abraham Bloemaerstraat moet verdwijnen. GroenLinks Den Haag wil het werk behouden.