Onbegrip wegens overplaatsing sportcoach Ketelveld Den Haag

Ketelveld
Ketelveld
DEN HAAG - Jarenlang stond Yassine Boukhari bijna elke dag paraat op sportveld Ketelveld in de Haagse Molenwijk, maar binnenkort moet hij weg. De 24-jarige sportcoach wordt overgeplaatst naar een ander veld in Den Haag. Dit tot grote onvrede van de buurtbewoners die hem niet willen missen, omdat Boukhari erg veel voor de jongeren in de wijk betekent. Donderdagmiddag wordt er gedemonstreerd bij het sportveld aan de Ketelstraat.
Volgens buurtbewoonster Hanane Aslaoui is iedereen in de wijk diep bedroefd en boos vanwege de overplaatsing. 'Yassine Boukhari betekent heel veel voor onze wijk. Hij is voor de jongeren als een vader, een broer of een oom die ze volledig vertrouwen. Door hem is er zelfs minder criminialiteit bij ons in de buurt. Daarom willen we demonstreren in de hoop dat er alsnog naar ons geluisterd wordt, we willen dat hij blijft.'
Op de Facebookpagina van de coach is men vooral vol lof over de inzet van Boukhari. 'Yassine je bent een topper!' en 'Iedereen heeft van jou geleerd', staat te lezen onder het bericht waarin de sportcoach zijn vertrek aankondigt en iedereen bedankt. Verder schrijven sommigen vaak langs te komen op de nieuwe locatie waar de coach aan de slag gaat.  
Boukhari zelf vindt het ook erg jammer dat hij moet vertrekken. 'Toen ik het net hoorde was dat wel even een shock voor me. Ik heb altijd tegen de jongeren gezegd dat ik op dit sportveld oud ging worden. Ik organiseerde niet alleen sportactivteiten, maar ik stimuleerde de jongeren ook om naar school te gaan of hielp ze met solliciteren', aldus de coach. 'Inmiddels vind ik het nog steeds jammer maar het is niet anders. Ik hoop dat de criminaliteit in de wijk niet terugkomt op het oude niveau, maar ik heb alle vertrouwen in de nieuwe coach.'

Standaard beleid

De overplaatsing van Boukhari is volgens de betrokken organisatie, Werkgever Sportclubs Den Haag, standaard intern beleid en komt dus vaker voor. 'Onze sportcoaches worden na 5 tot 7 jaar op hetzelfde veld standaard overgeplaatst naar een andere locatie. Dat zorgt ervoor dat de coaches niet te diep gehecht raken aan de wijk, wat het werk ten goede komt. Ook is het goed voor de persoonlijke ontwikkeling van de coaches', adus de overkoepelende organisatie van de jeugdtrainers.
Het Ketelveld is een van de Krajicek Playgrounds in Den Haag en werd in 2009 geopend. De sportlocaties zijn een initatief van de voormalig toptenniser Richard Krajicek en bedoeld om kinderen en jongeren aan het sporten te krijgen. Vrijwel dagelijks is er een sportcoach aanwezig om de jongeren te begeleiden.
Yassine Boukhari wisselt met een collega van locatie en gaat vanaf 10 maart bij de Playground Laakveld aan de slag.