Kerntop komt er aan! World Forum Den Haag wordt gepimpt

World Forum Convention Center Den Haag
World Forum Convention Center Den Haag
DEN HAAG - Het World Forum in Den Haag wordt gepimpt. Vijf abseilers zijn al sinds donderdagochtend bezig met de aankleding van het voormalige congresgebouw.
Over krap een maand komen in het gebouw tientallen wereldleiders samen voor de kerntop. Ze gaan praten over het voorkomen van nucleair terrorisme.
Op de gevel van het World Forum worden doeken aangebracht met daarop de aankondiging dat de top wordt gehouden. ‘Dat gebeurt centimeter voor centimeter’, meldt een woordvoerder van Buitenlandse Zaken. Ook de Toren van Oud, achter het World Forum, wordt aangekleed.

Spotlights

Later worden er ook spotlights op het World Forum gericht. Volgende week maandag worden de eerste hekken rond het complex geplaatst.
De afgelopen tijd heeft Den Haag flink geïnvesteerd om de stad geschikt te maken voor grote congressen als de kerntop. Voor 28 miljoen euro is aan de internationale zone verspijkerd. Omdat de kerntop wordt georganiseerd, zijn sommige investeringen eerder uitgevoerd.
Het World Forum is populair als congrescentrum. Voor dit jaar zijn er al negentien meerdaagse internationale evenementen geboekt.