Criminelen Den Haag Zuidwest langer vast

Archieffoto
Archieffoto
DEN HAAG - De meeste verdachten die ruim een maand geleden werden opgepakt in Den Haag Zuidwest voor een groot aantal inbraken in huizen, zitten nog altijd vast. Het gaat om tien jongeren.
Bij een grote politieactie werden in totaal elf verdachten opgepakt. Eén van hen is inmiddels naar huis gestuurd, maar moet van de rechter een enkelband dragen. De verdachte mag tijdens zijn schorsing geen contact hebben met zijn vermeende handlangers. Mocht hij zich niet goed gedragen, dan moet hij alsnog dertig cel uitzitten.
Van vijf jongeren was al door de rechtbank bepaald dat zij negentig dagen in voorarrest zouden blijven. Een andere verdachte en vijf minderjaren zaten al dertig dagen in voorarrest. Ze hebben er nu van de rechter nog eens dertig dagen bovenop gekregen.

Gestolen

Uit onderzoek is gebleken dat een deel van de spullen die bij de aanhoudingen in beslag werden genomen, zijn gestolen. Het onderzoek is nog niet klaar. Als dat wel het geval is, dan wordt er een kijkdag georganiseerd zodat gedupeerden hun de spullen terug kunnen krijgen.
Ruim een jaar heeft een speciaal politieteam aan Bureau Beresteinlaan een groep van zeventig criminelen jongeren op de korrel die overlast veroorzaken in Den Haag Zuidwest. Daarbij wordt samengewerkt met het Openbaar Ministerie en de gemeente Den Haag. Het doel is de leefbaarheid in Den Haag Zuidwest te verbeteren.