Oplossing voor eerlijke kledingindustrie bij Humanity House in Den Haag

Kledingwinkel
Kledingwinkel
DEN HAAG - In Museum Humanity House aan de Prinsegracht in Den Haag opent 24 april de nieuwe tentoonstelling Fair Fashion Lab. Het is dan precies een jaar geleden dat de kledingfabriek in Rana Plaza in Bangladesh instortte.
In de tentoonstelling zoeken modeontwerpers, kunstenaars en wetenschappers naar oplossingen voor problemen in de kledingindustrie. Onder andere kunstenares TINKEBELL en kunstenaar Arne Hendriks doen mee.
Ook trendwatcher Hilde Roothart en modeontwerpster Monique van Heist presenteren hun oplossingen. Tot slot zet actrice Viktoria Koblenko zich in als stijlicoon voor eerlijke mode.

Het moet eerlijker

Volgens directeur Lisette Mattaar richt de tentoonstelling zich vooral op waar klanten zelf op kunnen letten als ze kleding kopen. ‘Sinds de fabrieksramp in Bangladesh is de wereld opgeschud en bewust van de noodzaak dat de kledingindustrie duurzamer en eerlijker moet. Ook in Nederland zijn we hard op zoek naar het antwoord’, aldus Mattaar.
‘Veel kledingbedrijven hebben inmiddels het Veiligheidsakkoord ondertekend en de overheid maakt zich hard voor verbetering van de arbeidsomstandigheden in Bangladesh. Maar wat doen wij als consument? In het lab ervaren en leren bezoekers hoe ook zij een bijdrage, groot of klein, kunnen leveren’, zegt Mattaar. De tentoonstelling loopt tot 31 december.