Jenny Arean na gebroken schouder weer voor het eerst op de planken in Rijswijk

Bram van der Vlugt blij met terugkeer Jenny Arean
RIJSWIJK - Actrice Jenny Arean is zondagavond te zien in de Rijswijkse Schouwburg met het stuk On Golden Pond. Na de eerste try-out begin januari brak ze haar schouder. Mede-hoofdrolspeler Bram van der Vlugt laat in WestBusiness presenteert: FRITS! weten dat de actrice weer helemaal hersteld is.
Om de terugkomst van Jenny Arean te vieren krijgt ze haar eigen première in het Oude Luxor Theater in Rotterdam. Maar de actrice is dus al eerder te bewonderen in Rijswijk.
Na de blessure van Arean werd haar rol overgenomen door Liz Snoyink. Het was voor Bram van der Vlugt wel even wennen toen hij na maanden repeteren met Jenny Arean opeens een andere actrice tegenover zich had. ‘Jenny en Liz zijn heel andere types,  ze zijn allebei fantastisch met een heel eigen manier van toneelspelen. Ik had twee maanden gerepeteerd met Jenny, dus het was een hele overgang naar Liz.’
On Golden Pond, gebaseerd op de bekende Amerikaanse film,  gaat over Norman, gespeeld door Bram van de Vlugt en Ethel (Jenny Arean); een echtpaar op leeftijd dat in hun zomerhuisje verblijft. Norman wordt 80 en krijgt daarom bezoek van hun dochter haar verloofde en haar stiefzoon. De band die Norman en de (stief)kleinzoon met elkaar opbouwen is heel sterk. Chelsea realiseert zich dat zij nooit zo’n band met haar vader heeft gehad, maar er wel altijd intens naar heeft verlangd. Paul van Vliet nam de vertaling van het stuk voor zijn rekening.