Haags raadslid Van Doorn 'bezocht homobars en genoot van de jonge jongens'

DEN HAAG - Het Haagse raadslid Arnoud van Doorn bezocht samen met oud-collega Paul ter Linden homobars en 'genoot daar van de jonge jongens.' Dat zegt Ter Linden in het tv-programma PowNews. Van Doorn en Ter Linden zaten samen in de fractie van de Haagse PVV.
Van Doorn is inmiddels raadslid voor de islamitische Partij van de Eenheid. Ter Linden is voor zichzelf begonnen, met de Groep Ter Linden. Van Doorn zei donderdag in AD/Haagsche Courant dat de gemeente Den Haag moet stoppen met aandacht geven aan homo-emancipatie, omdat homoseksualiteit verwerpelijk is.
Hij hekelt vooral de aandacht die de PvdA, GroenLinks en D66 in hun verkiezingsprogramma's geven aan homo-emancipatie. 'Er zijn nu eenmaal homo's, maar dit betekent niet dat je het hoeft te benoemen', zegt Van Doorn.

Homo-achterban mobiliseren

Ter Linden stapte op, nadat de PVV een samenwerking aanging met het Vlaams Belang, een rechts-extremistische partij uit Vlaanderen. Hij verweet het Vlaams Belang homohaat, en kon dat niet 'verenigen met zijn idealen.' Ter Linden was gevraagd om de homoachterban te mobiliseren namens de PVV, maar kon zijn ideeën over homo-emancipatie niet kwijt.