ADO verloor laatste drie thuiswedstrijden niet van NAC

DEN HAAG - ADO Den Haag speelt zaterdag om 19.45 uur een belangrijk duel tegen concurrent NAC Breda. De statistieken van de laatste jaren zijn in het voordeel van de Haagse club. ADO verloor geen van de drie laatste thuiswedstrijden tegen NAC Breda.
In het seizoen 2012/2013 eindigde de ontmoeting in 2-1 voor ADO Den Haag door doelpunten van Charlton Vicento en Tjaronn Chery. Een seizoen eerder werd het 3-0 door treffers van Charlton Vicento, Jens Toornstra en Marc Hocher. Ook drie seizoenen geleden won de ploeg van toenmalig-trainer John van den Brom met 3-0. Dmitri Bulykin, Wesley Verhoek en Aleksander Radosavljevic waren toen de doelpuntenmakers.
De laatste nederlaag op Haags grondgebied dateert van 2 augustus 2009. Raymond Atteveld was toen eindverantwoordelijke bij ADO Den Haag en zag zijn ploeg met 2-1 verliezen. Anthony Lurling en Matthew Amoah scoorden namens NAC. Csaba Horvath maakte de enige Haagse treffer.
De grootste overwinning van de laatste vijftien jaar behaalde ADO Den Haag op 15 mei 2005. In het Zuiderpark won de ploeg van Frans Adelaar, die toen ook vijftiende stond in de Eredivisie, met 6-2. Jamie Smith, Tommie van der Leegte, Roy Stroeve, Sjaak Polak, Jan-Paul Saeijs en Geert den Ouden waren allen trefzeker voor de Haagse club. Yuri Cornelisse en Julian Jenner maakten de doelpunten namens NAC.
ADO Den Haag moet het tegen NAC doen zonder de geblesseerde Michiel Kramer, Ninos Gouriye en Kevin Jansen. De ploeg uit Breda kan niet beschikken over Tim Gilissen en Anouar Hadouir. Beide zijn enkele weken uitgeschakeld met een hamstringblessure.

ADO Den Haag – NAC Breda live op 89.3 FM Radio West

De wedstrijd tussen ADO Den Haag en NAC en zaterdagavond live te volgen via 89.3 FM Radio West. De uitzending start om 19.00 uur. Oud-ADO-speler Sjaak Polak analyseert de wedstrijd voor Omroep West.

Vermoedelijke opstelling ADO Den Haag:

Zwinkels, Zuiverloon, Bakker, Beugelsdijk Meijers, Gehrt, Holla, Malone, Schet, van Duinen, Alberg

Vermoedelijke opstelling NAC Breda:

Ten Rouwelaar, Drost, Van der Weg, De Roover, Buijs, Suk, Seuntjens, Matic, Poepon, Verbeek, Tighadouini
Scheidsrechter:
Danny Makkelie

Laatste drie seizoenen:2013/2014:

2013/2014:
NAC Breda – ADO Den Haag 1-2

2012/2013:

ADO Den Haag – NAC Breda 3-0
NAC Breda – ADO Den Haag 0-3

2011/2012:

NAC Breda – ADO Den Haag 4-0
ADO Den Haag – NAC Breda 3-0

2010/2011:

NAC Breda – ADO Den Haag 3-2
ADO Den Haag – NAC Breda 3-0