Oorkonde voor Katwijks gezin voor 40 jaar trouw vakantiebezoek

KATWIJK - De Katwijkse familie Schaap heeft een oorkonde gekregen, omdat ze al veertig jaar naar hetzelfde vakantieoord gaat in Zwitserland. De dorpsraad en de toeristenvereniging van het Zwitserse dorp Hasliberg willen daarmee hun dank betuigen aan de trouwe bezoekers van het vakantieoord.
In 1973 gaat het meisje Willy voor het eerst op zomervakantie naar Hasliberg, met haar ouders. Ze brengen er twee heerlijke weken door. Als een jaar later blijkt dat Willy diabetes heeft raadt de dokter aan om een sportieve wintervakantie te houden. De familie besluit weer naar Hasliberg te gaan. Daarna volgt een soort verslaving aan het gebied. Wlliy wordt ouder en neemt vriendinnen mee. En als ze trouwt met Jaap, heeft Jaap niet zoveel keus: hij moet mee naar Hasliberg. En ook zoon Hein wordt met vier maanden al 'ingeweid'.

Skileraar en hond Bruno

De familie maakt vrienden in het Zwitserse dorp. Inmiddels wordt er voor feesten op en neer gereisd tussen de twee landen. En de hond van de familie Schaap heet Bruno, vernoemd naar de skileraar.

Toe aan Hasliberg

Maar bovenal is de familie verliefd op het gebied. 'Het is er zo mooi, de mensen zijn zo aardig, die luchten, de kaasfondue, alles ...', verzucht Willy. 'Als we moe zijn zeggen we altijd: we zijn toe aan Hasliberg.'