De Omroep West-verkiezingskaravaan is maandag in Zuidplas

Gemeentehuis Zuidplas - Nieuwerkerk aan den IJssel
Gemeentehuis Zuidplas - Nieuwerkerk aan den IJssel
ZUIDPLAS - De Omroep West verkiezingskaravaan is maandag in Zuidplas. Radio en tv-verslaggevers zijn de hele dag in de gemeente om verslag te doen van de verkiezingskoorts in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart.
In vrijwel alle gemeenten zijn bezuinigingen op het onderhoud en beheer van de openbare ruimte populair. Dat is makkelijk en het levert relatief veel geld op. Tegelijkertijd zorgt het voor flinke ergernis bij de bevolking. Zwerfvuil blijft liggen, het onkruid groeit alle kanten op en de natuur gaat zijn gang. Ook in Zuidplas is flink bezuinigd op het onderhoud van groen.
De gemeente Zuidplas bestaat pas vier jaar. Maar hoe lang blijft de gemeente in deze vorm bestaan? Gaat de gemeente fuseren met bijvoorbeeld Gouda? D66 liet vorig jaar weten dat het alleen nog de vraag is of Zuidplas richting het oosten of het westen fuseert.

Inwoners zijn ontevreden

Uit onderzoek bleek vorig jaat dat de gemeente Zuidplas niet echt dicht bij de burger staat. Inwoners klagen over slechte informatievoorziening en communicatie en ze voelen zich niet serieus genomen bij inspraak en enquêtes. Het is ook maar zeer de vraag hoeveel mensen naar de stembus zullen gaan.
Vooral in de dorpen Moordrecht, Zevenhuizen en Moerkapelle hebben de inwoners het niet zo op de gemeente. Hoe komt dat en is er wat aan te doen?

Radiodebat

De dag wordt afgesloten met korte live-radiodebatten vanuit eetcafé Hof van Holland, Dorpsstraat 105 in Zevenhuizen. Iedereen is daar welkom.

Uitzendtijden

Vanaf 13.00 uur ‘s middags zijn de verslaggevers regelmatig te horen op 89.3 Radio West. De debatten vanuit eetcafé Hof van Holland in Zevenhuizenzijn op 3 maart te horen tussen 18.00 en 19.00 uur. In TV West Nieuws wordt vanaf 17.30 uur verslag gedaan. Meer informatie op www.omroepwest/verkiezingen.