Moslimradicalen roepen op tot verkiezingsboycot

DEN HAAG - Een groep van enkele tientallen radicale moslimjongeren verspreidt pamfletten die oproepen de komende gemeenteraadsverkiezingen te boycotten. Dat schrijft het AD/Haagsche Courant zaterdag.
Democratie en verkiezingen zijn volgens de groep namelijk in strijd met de islam en om die reden verwerpelijk. Ze zijn vooral actief in de wijken Transvaal en de Schilderswijk.
Volgens het AD/Haagsche Courant is kandidaatraadslid Ahmed el Hadoui van de Islam Democraten door de groep benaderd om zijn kandidatuur voor de gemeenteraad in te trekken. El Hadoui is dat echter niet van plan dat te doen: 'het is hun goed recht de verkiezingen te boycotten, zoals ik het recht heb om me verkiesbaar te stellen.'

Burgemeester wordt door 'ongelovige koning' benoemd

Op de website dewarereligie.nl licht gastcolumnist Abu Uthman de boycot toe. Hij schrijft dat gemeenten vastzitten aan 'provinciale en landelijke wetten', waardoor er nauwelijks ruimte overbljift om 'er een echte shariastad' van te maken. Daarbij komt dat de burgemeester 'nog altijd door een (ongelovige) koning benoemd wordt.'
'Mijn stempas gaat ofwel ongeopend terug, of het belandt in de prullenmand of ik houd hem al lachend in een kaars. Daar waar democratie hoort: in het vuur', sluit hij af.