Instellingen

Haagse wethouder Baldewsingh 'slaat weer eens op hol'

DEN HAAG - De Haagse wethouder Rabin Baldewsingh (PvdA) heeft de woede op de hals gehaald van journalisten die het nieuws in zijn stad verslaan. De journalisten vegen de vloer aan met de opmerking van de wethouder in het tv-programma Nieuwsuur dat de belangstelling van journalisten voor politieke debatten op het Haagse stadhuis tanende is.

Door Marcel van den Eng

Volgens Baldewsingh beperkt de journalistiek in Den Haag zich vaak tot 'her en der een relletje'. Hij speelt met het idee een eigen tv-journaal op te zetten.

AD-verslaggever Herman Rosenberg laat via twitter weten dat Baldewsingh ‘weer eens op hol slaat’. Volgens hem zijn bij raadsvergaderingen zeker vijf media present. Zijn collega Ivar Lingen van weekblad De Posthoorn vraagt zich af of hij al jaren naar de verkeerde raad gaat.

In de kroeg

Stadhuisverslaggever Alexander Bakker van De Telegraaf stelt vast dat Baldewsingh totaal geen idee heeft hoeveel journalisten debatten volgen. ‘Zelf zit hij liever in de kroeg tijdens de raad’, reageert de journalist fel in een tweet.

Ook de lokale politiek in Den Haag reageert met verbazing op het optreden van Baldewsingh. Als het aan VVD-raadslid Martin Wörsdörfer ligt, mag het mes in het aantal van dertig voorlichters bij de gemeente. D66’er Martijn Bordewijk denkt dat de uitlatingen van de wethouder met een korreltje zout genomen moet worden. ‘Baldwesingh ziet de pers gewoon niet zo zitten.’