Verzorgingshuis Irishof in Gouda blijft toch open

Zorg ouderen
Zorg ouderen
GOUDA - Verzorgingshuis Irishof in Gouda blijft open voor zestig blinden en slechtzienden. Aanvankelijk wilde Zorgpartners Midden-Holland het huis in de wijk Goverwelle sluiten door bezuinigingen, maar ziet daar nu vanaf na twee onderzoeken.
Daaruit is gebleken dat voor blinden en slechtzienden ‘specialisatie in één centrum essentieel is’. Daarnaast is Irishof in Goverwelle nog een tijd geschikt voor die doelgroep. Volgens Zorgpartners Midden-Holland is de groep moeilijk te combineren met andere cliënten. Ook is de verwachting dat het aantal blinden en slechtzienden toe gaat nemen.
De zestig verzorgingshuiscliënten die in Irishof wonen, gaan vanaf volgend jaar naar andere centra verhuizen. De vrijgekomen ruimte wordt gebruikt als kantoor.
In augustus vorig jaar kondigde Zorgpartners Midden-Holland aan om een aantal centra te sluiten door bezuinigingen van het rijk. Eén van die centra was Irishof. Op aandringen van de Cliëntenraad werden onderzoeken uitgevoerd om Irishof te kunnen behouden.