Boekenweekgeschenk niet bij Polare

DEN HAAG - Het Boekenweekgeschenk zal tijdens de Boekenweek niet te krijgen zijn bij boekhandel Polare. 'De keten had daar geen geld voor', zei directeur Eppo van Nispen van de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB).
De 20 winkels van de noodlijdende boekwinkelketen zijn nog wel open, maar alleen om van de voorraad af te komen. De rechtbank sprak afgelopen week het faillissement uit van Polare. De keten heeft onder meer winkels in Den Haag en Leiden.
Volgens directeur Van Nispen van het CPNB is het wel gelukt om de voorraad van het Boekenweekgeschenk bij andere boekhandels kwijt te kunnen. Maar dat het cadeau niet bij Polare verkrijgbaar zal zijn noemt hij 'treurig'.

'Een mooie jonge vrouw'

Het Boekenweekgeschenk is dit jaar van de hand van Tommy Wieringa, bij het grote publiek bekend door zijn roman Joe Speedboot. Hij schreef een boekje over 'Een mooie jonge vrouw', dat ook de titel is van het geschenk.
Het cadeau verschijnt in een oplage van 700.000 exemplaren. Mensen krijgen het bij de aanschaf van minstens 12,50 euro aan boeken. Ook in Vlaanderen zal het Boekenweekgeschenk te krijgen zijn. De Boekenweek, met het thema reizen, begint zaterdag 8 maart.