Raad: Gemeente Den Haag moet kunstwerk redden

DEN HAAG - De gemeente Den Haag moet zo snel mogelijk actie ondernemen om het tegelreliëf van Berry Holslag voor de Schilderswijk te redden.

Dat schrijft een aantal politieke partijen - die samen een meerderheid hebben - én het kunst- en archtectuurcentrum Stroom in een open brief aan het college van burgemeester en wethouders.

Het muurreliëf op de hoek van de Abraham Bloemaertstraat en de Van Dijckstraat in de Schilderswijk dreigt geofferd te worden voor renovatiewerkzaamheden. Initiatiefnemer David Rietveld van GroenLinks en de andere ondertekenaars van de brief willen dat de gemeente alles in het werk stelt om het kunstwerk te behouden. Volgens hen maakt kunst in de openbare ruimte wijken juist levendig en vrolijk.

De ondertekenaars zijn blij dat woningbouwcorporatie Haag Wonen de sloop van het kunstwerk heeft opgeschort. Het college moet nu zo snel mogelijk een besluit nemen over behoud van het kunstwerk. ‘We rekenen op u,’ aldus David Rietveld (GroenLinks), Jeltje van Nieuwenhoven en Lobke Zandstra (PvdA), Joris Wijsmuller (Haagse Stadspartij), Martijn Bordewijk (D66), Bart van Kent (SP) en Arno van Roosmalen (STROOM) in de brief aan het stadsbestuur.

Deel dit artikel: