Ter Leede boekt knap gelijkspel bij Kozakken Boys

SASSENHEIM - Ter Leede heeft zaterdag een knap punt gepakt bij Kozakken Boys. De ploeg uit Sassenheim speelde met 1-1 gelijk tegen de nummer 3 en kampioenskandidaat van de Topklasse Zaterdag.
In een gezapige eerste helft was het balbezit voor de Kozakken Boys, maar kwam Ter Leede verrassend op voorsprong. Vlak voor rust opende Ter Leede geheel tegen de verhouding in de score. Uit een prachtige vrije trap schoot Mitchell Kappenberg knap raak.
Daarvoor had Kozakken Boys al een aantal grote kansen gemist. Zo was Jacoba dicht bij de openingstreffer voor de ploeg uit Werkendam, maar schoot voorlangs. Na een halfuur was Ter Leede al dicht bij een doelpunt na een foute terugspeelbal van dezelfde Jacoba, maar Robbertson miste de mogelijkheid.
Vincent Ammerlaan van Ter Leede botste vlak voor rust met het hoofd tegen Arie Lock. Lock moest hierdoor geblesseerd het veld verlaten, terwijl Ammerlaan er weinig last van leek te hebben.

Tweede helft

In de tweede helft schroefde Kozakken Boys het tempo flink op, waardoor er meer kansen kwamen. Uiteindelijk maakte Irilmazbilek de 1-1 nadat Ter Leede doelman Serge van den Ban eerst nog de inzet van Basoski stopte.
Toch creeërde Kozakken Boys ook in de tweede helft niet veel kansen en bleef het bij 1-1. Een knap punt voor Ter Leede dat daarmee kan hopen op handhaving in de Topklasse.