Instellingen

Margot Boer stevig aan leiding op NK Sprint

Margot Boer - WK sprint 2014
Margot Boer - WK sprint 2014

WOUBRUGGE - Schaatsster Margot Boer uit Woubrugge heeft haar leidende positie op het NK sprint in Amsterdam verstevigd. De rijdster van Team Liga won zaterdag in het Olympisch Stadion de tweede 500 meter. Boer klokte 39,00 en was daarmee ruim sneller dan nummer 2 Lotte van Beek (39,37).

Op de afsluitende 1000 meter op de Coolste Baan van Nederland moet Van Beek 1,11 seconden goedmaken op de Boer. Nummer 3 Ireen Wüst lijkt een sprinttitel te kunnen vergeten. Het gat op Boer is na drie afstanden 3,17 seconden.

Boer was te spreken over haar race. 'Ik reed een stuk aanvallender dan gisteren, dat was ook nodig omdat de wind gedraaid is. Die staat nu bij de start tegen', zei de tweevoudig winnares van brons op de Spelen. Het gat ten opzichte van Van Beek stelde haar nog niet helemaal gerust. 'Hopelijk kan ik op de 1000 meter bij haar in de buurt blijven en dan in het laatste stuk op haar jagen. Het gat op Ireen is gelukkig wel groot.'

Van Beek was zeer opgetogen met haar tweede plek. 'Dit had ik echt niet verwacht. Ik ben namelijk redelijk total loss van alle huldigingen en feestjes.' Ze zei er alles aan te zullen doen om Boer van de titel af te houden. 'We gaan het zien, ik ga sowieso volle bak. Ik heb nog 4 uur om uit te rusten en mijn energie te hervinden', aldus de schaatsster van Team Corendon.