ADO Den Haag en NAC spelen gelijk

DEN HAAG - ADO Den Haag en NAC Breda hebben zaterdag een teleurstellende wedstrijd met een gelijkspel afgesloten. Elson Hooi bracht de bezoekers uit Brabant na rust op voorsprong (0-1). Roland Alberg tekende 8 minuten later voor de gelijkmaker (1-1).
Beide ploegen verzuimden de toeschouwers vooral in de eerste helft te vermaken. Niet verliezen leek voor beide clubs even belangrijker dan winnen. ADO Den Haag speelde niet vol op de aanval uit vrees voor een snelle counter van de tegenstander.
NAC Breda stelde ronduit teleur. De ploeg verscheen voor rust ook maar sporadisch op de helft van de thuisploeg. De meegereisde supporters van NAC Breda vonden het allemaal best. Zij liepen in het vak voor bezoekende fans de ene na de andere polonaise. Niet vanwege het spel van hun favorieten, maar wel omdat het weer carnaval was.

Zwinkels in het doel

Bij ADO Den Haag had doelman Robert Zwinkels opnieuw de voorkeur boven Gino Coutinho. Hij kreeg voor rust geen enkele mogelijkheid zich te onderscheiden. In het andere doel keek zijn collega Jelle ten Rouwelaar ook lang werkloos toe. Dat veranderde in de tweede helft toen ADO Den Haag wel soms opportunistisch ten aanval trok. Mike van Duinen, de gevaarlijkste aanvaller van de thuisploeg, kreeg de beste kans. Hij schoot echter voorlangs.
In de jacht op een openingstreffer gaf ADO Den Haag wel meer ruimte weg. NAC had slechts een kansje nodig om daar van te profiteren. Elson Hooi schoot de bal na 56 minuten simpel in het doel, na goed voorbereidend werk van Rydel Poepon.

Gelijkmaker

Sepp de Roover mocht het zich aanrekenen dat NAC maar 8 minuten van de voorsprong kon genieten. De verdediger had alle tijd de bal weg te schieten. Hij treuzelde echter zo lang dat Roland Alberg het speeltuig zo maar in het doel kon glijden. Na die kolderieke treffer bleef ADO Den Haag de minst slechte ploeg. Dat was niet voldoende voor een zege.