Twee trams op elkaar gebotst in Rijswijk

REGIO - RIJSWIJK- Twee trams zijn op de grens van Delft en Rijswijk op elkaar gereden op de kruising van de Vrijenbanselaan met de Broekmolenweg.
Er is een zwaargewonde, tientallen mensen hebben snijwonden opgelopen. Ooggetuigen zeggen dat een Randstadrail-tramstel van lijn 19 de zijkant heeft geramd van een tram van lijn 1.
De hulpdiensten zijn met groot materieel uitgerukt naar het tramongeluk in Delft. Er is onder meer een traumahelikopter ingezet. Ook zijn verschillende ambulances naar de plek van het ongeluk vertrokken.
Omleidingen
Volgens de HTM vervallen vanwege de aanrijding een aantal haltes. De route van tram 1 is in twee stukken geknipt. Tram 1 rijdt van Scheveningen tot en met halte Broekpolder en van halte Krakeelpolderweg naar Delft Tanthof. Tram 19 rijdt van Leidschendam tot aan de halte Weidevogellaan.
Het is onduidelijk hoe lang het zal duren voor de tramstellen zijn weggehaald van de kruising. Volgens een woordvoerder van de HTM kan de stremming nog tot het einde van de middag duren. Het is ook niet bekend hoe de trambestuurders eraan toe zijn.