Zeker 20 gewonden bij trambotsing

RIJSWIJK - Bij de trambotsing op de grens van Delft en Rijswijk zijn rond de twintig mensen lichtgewond geraakt. Ze liepen vooral snijwonden op.
Het zijn passagiers van lijn 1. Een vrouw raakte zwaargewond: zij zat bekneld in het wrak en moest door hulpdiensten bevrijd worden. De bestuurder van tramlijn 19 raakte lichtgewond, meldt de HTM. Volgens de brandweer zijn zes mensen naar het ziekenhuis gebracht.
De bestuurders van beide trams worden door de politie is verhoord. Het is nog onduidelijk waarom de lijnen 1 en 19 op elkaar knalden. Het tramverkeer zal zeker tot het einde van de middag gestremd zijn. De kruising van de Broekmolenweg en de Vrijenbanselaan is nog niet opgeruimd. De HTM zet pendelbussen in op het traject van tramlijn 1.

Groot onderzoek

De botsing gebeurde even na 11 uu op de grens van Rijswijk en Delft. Tram 19 vanuit Leidschendam klapte in de flank van lijn 1 uit de richting van Delft. De politie, de Inspectie Leefomgeving en Transport en de HTM onderzoeken hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.