Instellingen

ZZ Leiden verliest nipt van SPM Shoeters Den Bosch

ZZ Leiden - Whit Holcomb Faye
ZZ Leiden - Whit Holcomb Faye

LEIDEN - De basketballers van ZZ Leiden hebben in een tumultueuze wedstrijd tegen SPM Shoeters Den Bosch met 86-83 verloren. Pas in de zoemer van de verlenging werd de eindstand bepaald in het voordeel van de club uit Den Bosch.

Het ging eigenlijk de hele wedstrijd gelijk op. Na tien minuten spelen stond het 16-17 in het voordeel van de Leidse club. Het tweede kwart stond vooral in het teken van opmerkelijke beslissingen van de scheidsrechters: Kevin Thompson kreeg onterecht een derde fout aangesmeerd. Toen hij daar iets van zei, kreeg hij meteen zijn vierde fout aan de broek.

Maar het meest opmerkelijk was toch wel het aantal vrije worpen in het tweede kwart: 42 stuks. Mede hierdoor werd de stand voor de rust gezet op 39-40 in het voordeel van Den Bosch.

Verlenging

Ook na het derde kwart was het voordeel voor ZZ Leiden: 57-58. Maar na einde van het vierde kwart werd de stand gelijkgetrokken door Den Bosch naar 72-72. In de verlenging was het stuivertje wisselen, maar uiteindelijk was het Den Bosch dat in de zoemer de eindoverwinning greep.