Korfbal: Fortuna door naar play-offs

DELFT - De korfballers van Fortuna/MHIR hebben zich geplaatst voor de play-offs van de Korbal League. Dit dankzij de 14-18 overwinning op LDODK/AH Gorredijk.
De wedstrijd in Gorredijk ging lange tijd gelijk op. Fortuna kon met een kleine voorsprong (7-8) gaan rusten, en wist deze in de tweede helft gestaag verder uit te bouwen naar 14-18.
Fortuna staat nu derde en kan, met nog twee speelronden te gaan, alleen nog door nummer vier Dalto/BNapp worden ingehaald. Mocht dat gebeuren dan eindigt de Delftse ploeg als vierde en ook dat is genoeg voor het behalen van de play-offs.

Makkelijke avond TOP

De korfballers van TOP/Justlease.nl hadden een makkelijk avondje in Koog aan de Zaan. Tegen KZ/Hiltex werd gewonnen met 20-24. De score doet misschien vermoeden dat het nog enigszins spannend was, maar daar was zeker geen sprake van. TOP ging met een 10-16 de rust in en eigenlijk was de wedstrijd toen al gespeeld.
In de tweede helft drong KZ iets meer aan, wat leidde tot een verschil van nog maar drie punten: 17-20. De korfballers uit Sassenheim hielden de wedstrijd echter onder controle, dus echt spannend kon KZ het niet maken. Uiteindelijk werd de eindstand dus 20-24 en blijft TOP eerste in de Korfbal League.