Henk Fraser nieuwe hoofdtrainer ADO Den Haag

DEN HAAG - Henk Fraser wordt de nieuwe hoofdtrainer van ADO Den Haag. De 47-jarige voetbaltrainer tekent deze week een meerjarig contract bij de Haagse club. De coach wordt de opvolger van Maurice Steijn, die begin februari werd ontslagen.
ADO Den Haag heeft de aanstelling van Fraser nog niet bevestigd. De Haagse club wacht tot maandagavond. Dan vindt er een vergadering van de Raad van Commissarissen plaats waarin het nieuws wordt medegedeeld.
Fraser werd op 5 februari aangesteld als interim-trainer en verloor vervolgens geen wedstrijd met de Haagse club. In de vier wedstrijden die hij met ADO Den Haag speelde wist de ploeg acht punten te pakken. Tevens verliet ADO Den Haag, aan de hand van Fraser, de laatste plek in de eredivisie.

Eerste klus als hoofdtrainer

De 47-jarige oud-speler van onder andere Feyenoord, FC Utrecht en Roda JC begint aan zijn eerste klus als hoofdtrainer en is geen onbekende voor de residentieclub. In het seizoen 2007-2008 was hij voor het eerst werkzaam in Den Haag. Samen met Marco Gentile fungeerde hij als assistent van Wiljan Vloet.
In 2009 tekende hij een contract in Eindhoven om als trainer van de A1 van PSV aan de slag te gaan. Maurice Steijn haalde Fraser in 2011 als assistent-trainer terug naar Den Haag.
Fraser is ook werkzaam als assistent-trainer van Jong Oranje. Of hij deze werkzaamheden gaat beëindigen is nog niet bekend. Hij zit woensdagavond tijdens de oefeninterland tussen Jong Oranje en Jong Israel nog wel op de bank zit .