Instellingen

Cabaretière Paulien Cornelisse gaat les geven aan Delftse studenten

Paulien Cornelisse
Paulien Cornelisse

DELFT - Paulien Cornelisse gaat les geven op de TU Delft. De cabaretière wordt tijdelijk aangesteld als 'Cultureel Professor' en gaat samen met studenten een ouderwets rariteitenkabinet bouwen. Paulien Cornelisse begint haar aanstelling vrijdag 7 maart met een lezing op de TU Delft.

Voor de invulling van de wonderkamer gaat Cornelisse met studenten op zoek naar 'dieren die nog niet bestaan en naar dieren die er hadden moeten zijn'. Om mee te kunnen doen aan de masterclass moesten studenten antwoord geven op de vraag: welk dier zou jij zijn, als je een dier was? Uit de inzendingen zijn 25 studenten geselecteerd.

Paulien Cornelisse is de vijfde Cultural Professor aan de TU Delft,  haar voorgangers waren zanger Spinvis, operaregisseur Floris Visser, cabaretier Youp van 't Hek en fotograaf Vincent Mentzel.

Wie is de mol?

De cabaretière won in 2010 won De Neerlands Hoop, de prijs voor 'de meest veelbelovende theatermaker met het grootste toekomstperspectief'. Het eerste boek van Paulien Cornelisse is ?Taal is zeg maar echt mijn ding'. In 2013 kreeg ze hiervoor een platina boek. In datzelfde jaar won Paulien Cornelisse het AVRO-programma ‘Wie is de mol?’