Ook dit jaar proeven met de SolarBee tegen blauwalg

Waarschuwingsbord blauwalg
Waarschuwingsbord blauwalg
MIDDEN-DELFLAND - Het Hoogheemraadschap van Delfland plaatst donderdag de SolarBee terug in de Krabbeplas bij Vlaardingen voor nieuwe tests.
Het apparaat moet ervoor zorgen dat de groei van blauwalgen wordt tegengegaan, de waterkwaliteit verbetert en een frisse duik in de zwemplas ook mogelijk is als het langere tijd lekker warm weer is. Vorig jaar werden er al proeven gedaan, maar toen was er al blauwalg aanwezig in de plas. Nu wordt het apparaat geplaatst ver voordat er blauwalg groeit.
De SolarBee is een drijvende opstelling en werkt op zonne-energie. Het apparaat zorgt voor een lange-afstand circulatie van het water en bereikt de hele zwemplas.

Inzet van SolarBee in de hele regio

Als uit de resultaten blijkt dat de SolarBee effectief is, dan wil het Hoogheemraadschap het apparaat ook in andere recreatieplassen gaan installeren in de regio.
Zwemmen in water met blauwalgen is een risico voor de gezondheid. Het kan huidirritatie, hoofdpijn, oorpijn, keelpijn, misselijkheid, diarree, koorts en zere ogen veroorzaken. Blauwalgen zijn vaak herkenbaar als groene laag die op het water drijft, maar zijn ook al aanwezig in het water voordat het naar de oppervlakte komt.