Reizigersorganisaties bezorgd over veiligheid trams HTM na 'zoveelste' ongeluk

RIJSWIJK - Reizigersorganisaties in de regio maken zich zorgen over de veiligheid bij de HTM. Ze willen een onderzoek. Aanleiding is de botsing van twee trams op de grens van Rijswijk en Delft zondag, daarbij raakten 19 mensen gewond.
Zes mensen moesten naar het ziekenhuis, een vrouw van 79 is er slecht aan toe. Volgens reizigersorganisatie Rover is het verontrustend dat er opnieuw een ongeluk is gebeurd met trams.
Platform openbaar vervoer Haaglanden noemt het 'het zoveelste ongeluk met HTM-trams in een half jaar tijd.' Volgens Ronald van Onselen van het ov-platform moet de onderste steen nu boven. 'Er wordt steeds onderzoek gedaan, maar je hoort er nooit meer wat van. Dit keer moet er echt resultaat komen.'

Menselijke fout

Volgens Rover is het kruispunt waar het ongeluk gebeurde zeer overzichtelijk, dus ligt een menselijk fout voor de hand. Het ov-platform denkt dat de trambestuurder wellicht verblind is door de laagstaande zon en daardoor de seinen niet goed kon zien.
De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend. De HTM wil pas reageren als de onderzoeksresultaten er zijn. 'Dat is een slechte zaak', zegt Van Onselen. 'Reizigers willen weten waar ze aan toe zijn. Hoe veilig is het nog om in de tram te stappen. Ik reis nog wel met de tram, maar houd toch in mijn achterhoofd dat er iets kan gebeuren.'