Dramatisch weekend voor Hys the Hague, derde keer verloren in playoffs

DEN HAAG - De ijshockeyers van HYS the Hague hebben het in de beslissende fase van het seizoen zwaar. Zondagavond ging ook de derde wedstrijd in de play-offs tegen de Unis Flyers uit Heereveen verloren. Dinsdag speelt HYS een beslissende wedstrijd in deze best-of-seven serie.
Vrijdag werd in de Haagse Uithof de eerste wedstrijd verloren. Er was, zeker in de eerste periode, mooi, snel en fysiek ijshockey te zien. Met als minpunt voor de Haagse supporters dat de wedstrijd nipt werd verloren met een stand van 3-4.
Zaterdag gingen de Hagenaren voor een revanche in het Friese Heerenveen. HYS begon voortvarend en met nog twintig minuten te gaan hadden ze een ruime voorsprong, 2-5. Maar in de laatste periode gaf HYS het alsnog weg. Het werd 6-8.
Derde keer verlies
De derde wedstrijd zondag was nog geen 15 seconden bezig of HYS had het eerste doelpunt al tegen. Vijf minuten later kregen zij wederom een goal om de oren die ongelukkigerwijs via de schaats van een Haagse verdediger het net trof. Het werd uiteindelijk 3-7.
Dinsdag treffen de twee teams elkaar weer in Heereveen. Daar zou de beslissing kunnen vallen.  Weet Hys wel te winnen, dan spelen ze zondag in de Uithof weer tegen elkaar.