De Omroep West verkiezingskaravaan is dinsdag in Rijswijk

Hoornbrug Rijswijk
Hoornbrug Rijswijk
RIJSWIJK - De Omroep West-verkiezingskaravaan is dinsdag in Rijswijk. Radio en TV-verslaggevers zijn de hele dag in Rijswijk om verslag te doen van de verkiezingskoorts in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart.
Het oude stadhuis van de gemeente Rijswijk aan de Generaal Spoorlaan staat al jaren leeg. De bedoeling was ooit sloop, gefinancierd door een prestigieus nieuwbouwproject met woontorens, vlak naast het oude stadhuis, maar dat ging niet door.
Er liggen nu verschillende ideeën, maar het kost de gemeente Rijswijk ondertussen allemaal veel geld, ongeveer zes ton per jaar. Is het niet het makkelijkst wanneer de gemeente gewoon weer terug verhuist, of gedeeltelijk terug verhuist.

Betaald parkeren

Bewoners van de Rijswijkse wijken Cromvliet, Welgelegen en Oud Rijswijk hebben binnenkort een vergunning nodig om in hun wijk te parkeren. De maatregel is nodig omdat sinds kort in het naastgelegen Haagse stadsdeel Laak betaald parkeren is ingevoerd. Maar, verschuift het probleem niet? Iedere keer is een volgende wijk aan de beurt. Is het niet veel beter om in heel Rijswijk betaald parkeren in te voeren?
Keert het pontje Keereweer toch nog terug? De gemeenteraad van Rijswijk besloot in 2012 dat het pontje over de Vliet niet meer terug zou keren na een aanvaring met een binnenvaartschip. De nieuwe Vlietbrug zou een goed alternatief zijn, maar daar zijn niet alle partijen van overtuigd.

Radiodebat

De dag wordt afgesloten met korte live-radiodebatten vanuit grand café De Halve Maan, Generaal Eisenhowerplein 25 in Rijswijk. Iedereen is daar welkom.

Uitzendtijden

Vanaf 13.00 uur ‘s middags zijn de verslaggevers regelmatig te horen op 89.3 Radio West. De bijdragen vanuit grand café De Halve Maan in Rijswijk zijn dinsdag te horen tussen 18.00 en 19.00 uur. In TV West Nieuws wordt vanaf 17.30 uur verslag gedaan.
Op Omroepwest.nl/verkiezingen staat het laatste nieuws over de verkiezingen en een pagina voor iedere gemeente  met de standpunten van de verschillende deelnemende partijen. Voor de grote gemeenten is het Kieskompas beschikbaar.