Gerechtshof doet uitspraak in geruchtmakende zwavelzuurzaak

Huis zwavelzuur
Huis zwavelzuur
DEN HAAG - Het Gerechtshof in Den Haag doet dinsdag uitspraak in de Zoetermeerse zwavelzuurzaak. Verdachte Regillio K. hoorde eind januari 18 jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen zich eisen.
K. bond zijn vriendin Carolina in 2011 vast op bed en overgoot haar met zwavelzuur. De Zoetermeerse raakte ernstig verminkt en gaf in een eerdere rechtszaak aan niet meer verder te willen leven. Begin vorig jaar later pleegde Carolina daadwerkelijk zelfmoord.
Volgens het Openbaar Ministerie heeft Regillio K. zich schuldig gemaakt aan moord. 'Want welk wezenlijk verschilt maakt het of je iemand het leven zo ondraaglijk maakt, dat zij er zelf een eind aan maakt, of dat je bijvoorbeeld een trekker overhaalt en iemand doodschiet?'

'Geen langdurige behandeling'

De rechtbank in Den Haag veroordeelde K. eerder tot een gevangenisstraf van 16 jaar en tbs. Maar de verdachte ging in hoger beroep, omdat hij van de tbs af wil. 'Ik weet wat ik gedaan heb. Ik heb geen langdurige behandeling nodig om dat te begrijpen', verklaarde hij tegenover de rechter.