Instellingen

Nachtje slapen in Haags hotel kost je 104 euro

Hilton Den Haag
Hilton Den Haag

DEN HAAG - Een nachtje in een Haags hotel kostte vorig jaar gemiddeld 104 euro. Den Haag is daarmee de derde duurste 'hotelstad' van Nederland. Dat blijkt uit de hotelprijsindex van boekingssite Hotels.com.

In 2012 betaalden reizigers gemiddeld nog 102 euro voor een nachtje in een Haags hotel. Net als in 2012 blijft de Hofstad de derde duurste stad. Amsterdam bleef de bestemming waar reizigers gemiddeld het meest betaalden voor een hotelovernachting, namelijk 135 euro. De tweede plaats is voor Maastricht met 113 euro per nacht. Het minst betaalden reizigers in Groningen (83 euro).

De gemiddelde prijs voor een hotelovernachting in Nederland is vorig jaar met 1 procent licht gedaald. Reizigers betaalden gemiddeld 120 euro voor een hotelovernachting in ons land.

Snelle stijging in Rotterdam

In Rotterdam stegen de hotelprijzen het sterkst, met gemiddeld 4 procent naar 94 euro per overnachting. De Maasstad wordt internationaal geroemd om zijn indrukwekkende skyline en veelzijdige architectuur. Reisgids Rough Guides plaatste Rotterdam onlangs in de top tien 'must-see'-steden voor het komende jaar.

Wereldwijd steeg de gemiddelde prijs van een hotelovernachting in 2013 met 3 procent. Dit betekent dat de hotelprijzen nu 4 opeenvolgende jaren van groei hebben gekend, na aanzienlijk te zijn gedaald tijdens de financiële crisis in 2008-2009.