Instellingen

Bewoners Rijswijkse wijk Cromvliet willen oplossing parkeerproblematiek

Plaatsnaambord gemeente Rijswijk
Plaatsnaambord gemeente Rijswijk

RIJSWIJK - Bewoners van de Rijswijkse wijk Cromvliet willen dat er snel een oplossing komt voor de parkeerproblemen in hun wijk. In een open brief aan het college vragen de bewoners aan de gemeente Den Haag en Rijswijk om een parkeervergunning zodat ze dichtbij huis kunnen parkeren.

Bewoners van de Cromvlietkade kunnen geen parkeervergunning aanvragen voor hun eigen straat. Ze wonen wel in Rijswijk, maar parkeren hun auto altijd in Den Haag. De straat is namelijk Haags grondgebied. 'Voor Den Haag zijn we geen inwoners, voor Rijswijk zijn we geen parkeerders', zeggen de bewoners in de brief.

Inwoners van Rijswijk hebben last van de invoering van betaald parkeren in het Haagse stadsdeel Laak. Doordat in Laak sinds begin februari betaald moet worden om te parkeren, zetten Hagenaars hun auto in de naastgelegen Rijswijkse wijken Cromvliet, Oud Rijswijk en Te Werve.

'Bijna absurde oplossing'

'De oplossing die nu is voorgesteld, raakt aan het absurde: bewoners van de Cromvlietkade krijgen een Rijswijkse vergunning en mogen dan in heel Cromvliet parkeren, maar niet in onze eigen straat', schrijven de bewoners.

Daarom willen ze een vergunning van hun eigen bestuur. Op de langere termijn willen ze dat de Cromvlietkade weer van Rijswijk wordt. 'Zodat we niet de ene week van het kastje naar de muur worden gestuurd en de volgende week weer van de muur naar het kastje.'