Hagenaar krijgt nieuwe voordeur na politiebezoek

DEN HAAG - Politieagenten zijn maandag per ongeluk een huis in Den Haag binnengevallen waar ze niet moesten zijn. De voordeur van een woning aan de Javastraat sneuvelde, terwijl agenten eigenlijk kilometers verderop moesten zijn.
Agenten kwamen in actie na een 112-melding over huiselijk geweld. 'In het telefoontje verstonden we de Javastraat in Den Haag als adres', zegt politiewoordvoerder Cor Spruijt. 'Daar aangekomen werd er niet opengedaan. Op zo’n moment neem je geen risico en gaat de deur eruit.'
In de woning aan de Javastraat was niemand aanwezig. 'En omdat we reageerden op een serieuze noodkreet hebben we de opname van het telefoontje nog eens beluisterd. Daaruit bleek dat er ook Joubertstraat gezegd zou kunnen worden', gaat Spruijt verder.

'Vervelend'

Uiteindelijk werd er ook in de Joubertstraat niemand gevonden. 'Soms moet je een melding wel vier keer terugluisteren om te horen wat daadwerkelijk het adres is', benadrukt de woordvoerder. 'En dat het dan een keer misgaat is vervelend, maar dat kan gebeuren. We nemen gewoon geen risico.'
De politie heeft inmiddels contact gehad met de bewoner van het huis aan de Javastraat. 'We zullen de schade vergoeden en hij krijgt een nieuwe voordeur van ons', aldus Spruijt.