Zelfmoord in Zoetermeers zwavelzuurdrama is schuld ex-vriend

DEN HAAG - Regillio K. is schuldig aan de zelfmoord van zijn ex-vriendin Carolina uit Zoetermeer. Dat heeft het gerechtshof bepaald. In 2011 overgoot K. de vrouw met zwavelzuur. Carolina besloot vorig jaar uit het leven te stappen, omdat haar leven ondraaglijk en uitzichtloos was.
Na de dood van de 28-jarige Zoetermeerse besloot het Openbaar Ministerie de aanklacht tegen Regillio K. te veranderen van poging doodslag in moord. Het gerechtshof ging daar dinsdag echter niet in mee en veroordeelde K. tot 16 jaar cel en tbs met dwangverpleging.
Volgens het Hof is de dood van Carolina aan K. toe te rekenen, omdat zij 'door zijn handelen in deze situatie terecht was gekomen'. Toch spraken de rechters de verdachte vrij van moord en poging doodslag, omdat hij haar niet opzettelijk wilde doden, maar verminken.

Lange straf

Het gerechtshof vindt een lange gevangenisstraf gepast, omdat dat recht doet aan de zeer zware verminking van zijn ex-vriendin. Ook is tbs volgens de rechters op zijn plaats, zodat K. langdurig behandeld kan worden voor de stoornis die hij volgens deskundigen heeft.