Instellingen

Hoogheemraadschap: bomenkap Oostpolder is volkomen legaal

GOUDA - 'Wij mogen doorgaanmet kappen en hoeven niet te wachten tot het bezwaar bij de gemeente gediend heeft',' zegt een woordvoerder van het hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard over de bomenkap op twee percelen in de Oostpolder bij Gouda. Zo'n 87 bomen moeten sneuvelen omdat de kade van de Ringvaart wordt opgehoogd.

De eigenaar van de percelen verzet zich met hand en tand tegen de kap en heeft bezwaar aangetekend tegen de kapvergunning. Dinsdagochtend zijn de kappers onder politiebegeleiding begonnen, terwijl de bezwaarprocedure nog loopt.

'Wij hebben een vergunning, dus we mogen hier gewoon kappen', zegt de woordvoerder van het hoogheemraadschap. 'Wij hebben vier jaar lang geprobeerd met de eigenaar te onderhandelen en daar is niets uitgekomen.'

Alternatieven

De eigenaar, die gesteund wordt door Milieudefensie en de Partij voor de Dieren, vindt het niet nodig dat er bomen moeten sneuvelen en heeft alternatieven aangedragen. Hoogheemraadschap houdt vol dat er geen andere oplossing is en dat het gewoon moet gebeuren.

Donderdag wordt in een commissie van de gemeente Gouda het bezwaarschrift van de eigenaar besproken. Wethouder Wendy Ruwhof zou het hoogheemraadschap hebben gevraagd te wachten met de kap tot na die datum. De woordvoerder van het hoogheemraadschap weet daar niets van.