'Hoogheemraadschap staat in zijn recht met bomenkap Oostpolder'

GOUDA - Het hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard staat in zijn recht met de bomenkap op twee percelen in de Oostpolder. Dat zegt de gemeente Gouda.
Dinsdagochtend is begonnen met het kappen van 87 bomen, onder politiebegeleiding omdat de eigenaar van de percelen het niet eens is met de bomenkap.
Een bezwaarschrift van de eigenaar tegen de kapvergunning wordt donderdag behandeld door de bezwarencommissie van de gemeente Gouda. Wethouder Wendy Ruwhof (GroenLinks) heeft maandag het hoogheemraadschap nog verzocht om het werk uit te stellen tot na de zitting van de bezwaarschriftencommissie.

Voorlopige voorziening afgewezen

'In een reactie heeft het hoogheemraadschap laten weten dat ze het recht hebben om de bomen te kappen omdat een voorzieningenrechter eerder al een verzoek van de heer Houdijk (eigenaar) om voorlopige voorziening op 6 februari heeft afgewezen', aldus de gemeente. 'Om de werkzaamheden voor het broedseizoen, dat op 15 maart start, te kunnen uitvoeren, wacht het hoogheemraadschap daarom niet meer.'
De bomen moeten wijken om de boezemkade langs de Ringvaart op te hogen. Die voldoet nu niet aan de veiligseisen van minimaal 1,65 meter onder NAP. In totaal gaat het om ruim 3700 meter kade tussen de spoorlijn Gouda-Rotterdam en de Oostpolderbrug in Moordrecht.