De Omroep West-verkiezingskaravaan is woensdag in Pijnacker-Nootdorp

Stembiljet potlood rood
Stembiljet potlood rood
PIJNACKER-NOOTDORP - De Omroep West-verkiezingskaravaan is woensdag in Pijnacker-Nootdorp. Radio- en tv-verslaggevers zijn de hele dag in de gemeente om verslag te doen van de verkiezingskoorts in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart.
Het was een unieke demonstratie vorig jaar mei. Zo'n vierhonderd mensen liepen in Pijnacker een protestmars in Pijnacker tegen bezuinigingen op het verenigingsleven. Ruim achthonderd mensen tekenden een petitie.
Ze protesteerden tegen een flinke korting op bijna vijftig culturele instellingen, volgend jaar gevolgd door het volledig dichtdraaien van de subsidiekraan. Maar, het hielp niet, de bezuinigen gingen door. De PvdA stapte uit het college. Moeten die bezuinigingen alsnog worden teruggedraaid?

Tweede verbindingsweg

Er is nu één belangrijke verbindingsweg tussen Nootdorp en Pijnacker (de Oudeweg en de Noordweg). Moet er een tweede verbindingsweg komen? Of moeten de inwoners, als dat nodig is, maar omrijden via de A12? De politiek is verdeeld.
In Pijnacker-Nootdorp ontstond een paar weken geleden een plakrel over een verkiezingsposter van de VVD. ‘Pijnacker-Nootdorp is van u en niet van criminelen’. CDA-burgemeester Rik Buddenberg was woedend over de verkiezingsleus omdat daar de suggestie vanuit zou gaan dat de gemeente niet veilig is.
De vraag is of er niet veel verbeterd zou kunnen worden door cameratoezicht op plekken waar veel gestolen wordt of waar veel vernield wordt. Bij de stations komen bewaakte fietsenstallingen, maar is dat voldoende?

Radiodebat

De dag wordt afgesloten met korte live-radiodebatten vanuit grand café De Drie Heeren, Oostlaan 26 in Pijnacker. Iedereen is daar welkom!

Uitzendtijden

anaf 13.00 uur ‘s middags zijn de verslaggevers regelmatig te horen op 89.3 Radio West.
De debatten vanuit grand café De Drie Heeren in Pijnacker zijn woensdag te horen tussen 18.00 en 19.00 uur.
In TV West Nieuws wordt vanaf 17.30 uur verslag gedaan.
Meer over de verkiezingen en de standpunten van alle partijen in de diverse gemeenten staat op www.omroepwest.nl/verkiezingen.