Turkish Airlines mikt op zakelijke reiziger Zuid-Holland

ROTTERDAM - Met de komst van Turkish Airlines hebben reizigers in de regio sinds dinsdag meer mogelijkheden om vanaf Rotterdam-The Hague Airport naar Istanbul te reizen. Reizigers konden al met Transavia naar Istanbul, maar sinds dinsdag ook met de Turkse vliegtuigmaatschappij. De luchthaven mikt hiermee vooral op de zakelijke reizigers.
'Dat Turkish Airlines nu ook vliegt vanaf Rotterdam The Hague Airport is van groot belang voor de zakelijke gemeenschap. Niet alleen de Turkse, maar ook de vele Nederlandse bedrijven die iets in Turkije doen, hebben er belang bij', zegt Ronald Wondolleck, directeur van de luchthaven.
Jaarlijks maken zo'n 1,6 miljoen mensen gebruik van de luchthaven. Met de extra vluchten naar Istanbul verwacht de directeur het komende jaar 35.000 tot 50.000 extra reizigers te trekken. Dat zal volgens hem geen gevolgen hebben voor het aantal start- en landingsbanen of de geluidsoverlast.
Momenteel vliegt de Turkse vliegtuigmaatschappij vanaf Rotterdam The Hague airport vier keer per week naar Istanbul. Deze zomer gaat er dagelijks een vlucht en op termijn waarschijnlijk tweemaal per dag.