Instellingen

Wielerronde Honselersdijk krijgt eigen single

© DirksFotografie

HONSELERSDIJK - De wielerronde van Honselersdijk krijgt een eigen lied. Dinsdag werden de eerste opnames hiervoor gemaakt op het Lentiz Floracollege in Naaldwijk. Het refrein van het nummer werd ingezongen door een koor van 125 leerlingen van de groepen 8 van de drie basisscholen die Honselersdijk rijk is.

De coupletjes van het lied moeten nog worden ingezongen door het duo Harry en Barry, de mascottes van de tandemrace van de wielerronde. ‘Twee charmante dames overigens’, zegt Hans Tobel, muziekdocent op het Floracollege. ‘Zij kwamen met het idee om een feestnummer te maken voor de wielerronde.’ Die wielerronde gaat trouwens eind juni voor de 51ste keer van start.

Toestemming van André van Duin

Als nummer werd gekozen voor het bekende Pizza-lied, van André van Duin, maar dan met de tekst ‘fietsen’. Daarvoor is keurig netjes toestemming gevraagd bij de komiek zelf. ‘Gisteravond liet André van Duin weten dat het in orde was’, zegt een opgeluchte Tobel. Alles was namelijk al in stelling gebracht voor de opnames van dinsdag.

‘Het mocht niet te veel kosten, dus we hebben op onze school de gymzaal ingericht als studio’, zegt Tobel. Leerlingen van de kunstklas van het Floracollege hebben de basisschoolleerlingen begeleid. Tobel: ‘Het was heel leuk. Het was een leuke club kinderen. De definitieve opname ging in een vloek en een zucht.’