CDA wil dat minister A20 snel aanpakt

GOUDA - Lokale fracties van het CDA willen dat minister Melanie Schultz van Haegen de A20 tussen Gouda en Rotterdam zo snel mogelijk aanpakt. De snelweg is het grootste fileknelpunt van Nederland, blijkt uit de File Top 50.
De lijsttrekkers uit Gouda, Waddinxveen en Zuidplas bieden Tweede Kamerlid Sander de Rouwe woensdagavond daarom een 'verkeersmanifest' aan. Volgens de partijen werkt de bezuiniging op wegen van het kabinet 'averechts'. Ze vinden een goede bereikbaarheid van hun regio cruciaal.
'Waddinxveen ervaart door de regelmatige problemen op de A20 ook de nodige opstoppingen op de A12 bij het Gouwe-aquaduct', zegt de Waddinxveense lijsttrekker Zweder Bergman. 'Dat gaat ten koste van de doorstroming en de goede ontsluitingen van bedrijventerreinen in de buurt.'

Minimale afname filedruk

Uit een analyse van de VerkeersInformatieDienst (VID) blijkt dat de daling van de filedruk in 2013 minimaal is. Het CDA wil zo snel mogelijk een afname zien. Kamerlid De Rouwe gaat de minister dan ook oproepen om versneld maatregelen te nemen.