Zoetermeerse vmbo'ers snuffelen bij bedrijfsleven

ZOETERMEER - Zoetermeerse vmbo'ers hebben donderdag een bijzondere ontmoeting met het bedrijfsleven, in Dutch Water Dreams. Tijdens de eerste editie van Zoetermeer On Stage kunnen de leerlingen kennis maken met ongeveer 160 beroepsbeoefenaars.
Het evenement is bedoeld om de vmbo'ers te helpen bij het maken van een beroepskeuze. De scholieren (13/14 jaar) hebben een Junior Netwerk Training gehad. Ook hebben ze een top-3 gemaakt van hun favoriete beroepen. Daarnaast hebben ze een eigen visitekaartje gemaakt. Aan het einde van de dag moeten de leerlingen minstens twee matches hebben, maar daar worden ze wel bij geholpen door hun docenten.
Op 20 maart is het tijd voor het echte werk: dan gaan de scholieren écht een dag meedraaien op de werkvloer. Volgens de gemeente Zoetermeer ontstaat op deze manier een 'waardevol netwerk, omdat de contacten ook later gebruikt kunnen worden voor stageplaatsen, vakantiebaantjes en banen in de toekomst.'

Burgemeester aanwezig

Caberetier Jochen Otten en gastheer Fred Zuiderwijk zorgen voor het vermaak. Burgemeester Charlie Aptroot en wethouder Mariëtte van Leeuwen openen het evenement.