Haagse politicus Islam Democraten thuis overvallen

DEN HAAG - De Haagse politicus Adeel Mahmood is afgelopen maandag in zijn eigen huis in de Teniersstraat in Den Haag overvallen. Mahmood staat op nummer twee van de kieslijst voor de Islam Democraten. Bij de overval raakte zijn zus gewond door een klap op haar hoofd met een pistool.
Het is nog onduidelijk wat de overvallers wilden. Er lijkt vooralsnog geen verband met de politieke carriere van Mahmood. 'We hebben geen idee of het met elkaar te maken heeft', zegt de geschrokken politicus. Onlangs verspreidden radicale moslimjongeren pamfletten om de gemeenteraadsverkiezingen te boycotten. Democratie en verkiezingen worden als verwerpelijk beschouwd.
Drie mannen vielen de woning in de Schilderswijk binnen. 'Ze schreeuwden: Waar is je vader? Maar het is onduidelijk of ze mij daarmee bedoelden', zegt Mahmood. Doordat Mahmoods vrouw schreeuwde tijdens de overval, werden buurtbewoners gealarmeerd.

Drie mannen opgepakt

Mahmood is zelf achter de overvallers aangerend en kon een beetje zien hoe ze eruit zagen. De politie kon de drie snel oppakken. Buiten stonden ook nog twee mannen, maar volgens Mahmood wordt er nog onderzocht of die er ook bij hoorden.
De zus van Mahmood moest naar het ziekenhuis met een hoofdwond. 'Ze is erg geschrokken, maar het gaat nu wel goed', zegt haar broer.